عواقب درمان‌نکردن کودکان بیش فعال

Rate this post

معمولاً همه ما در طول زندگی خود، دست‌کم با یک یا چند کودک بیش فعال، سروکار داشته‌ایم. این کودکان خوشبختانه از هوش بالا و استعداد‌های درخشانی برخوردار هستند. اما با این‌ وجود، به دلیل اینکه تمرکز مناسبی بر روی زندگی خود و کار‌هایشان ندارند، متأسفانه در زندگی تحصیلی و شغلی خود موفق نخواهند شد. زیرا استعداد‌ها و انرژی خود را بیهوده هدر داده و صرف کارهای دیگر خود می‌کنند. در صورت درمان ‌نکردن بیش‌فعالی در کودکان، ممکن است کودک در سنین بزرگسالی، دچار عواقبی درمان‌ناپذیر شود. در این مقاله قصد بر این داریم تا در ابتدا بیش‌فعالی را به طور مختصر توضیح داده و عواقب درمان‌ نکردن کودکان بیش فعال را برایتان شرح دهیم.

عواقب-درمان-نکردن-بیش-فعالی

پس اگر شما نیز کودک بیش‌فعالی دارید، می‌توانید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. پیشاپیش امیدواریم مطالب ارائه شده در این سایت برای شما، مفید و مثمرثمر باشد.

بیش‌فعالی چیست؟

بیش‌فعالی یا همان ADHD نوعی اختلال است که در بین کودکان، شیوع نسبتاً بالایی دارد. انرژی زیاد و تحرک بالای کودکان بیش فعال سبب دردسر‌هایی برای کودک، والدین و کادر مدرسه می‌شود.
کودکان بیش فعال معمولاً تمامی انرژی خود را صرف جنب‌وجوش می‌کنند، تا جایی که دیگر توان و زمانی برای کار‌های دیگر مانند یادگیری، انجام تکالیف مدرسه و…. ندارند. از طرفی در برخی از این کودکان نقص توجه نیز دیده می‌شود.

به طور میانگین می‌توان گفت، در بین بیست کودک، حداقل یکی از این کودکان مبتلا و دچار به این اختلال هستند. شاید در زمان‌های گذشته، به دلیل ساده‌بودن زندگی، این اختلالات در کودکان به‌درستی قابل تشخیص نبود. اما باگذشت زمان و همچنین گسترش جامعه، اختلال بیش‌فعالی باعث کندی تعامل انسان‌ها با محیط اطراف می‌شود. ممکن است زندگی با یک کودک بیش فعال، خسته‌کننده و طاقت‌فرسا باشد. در این صورت والدین می‌توانند به‌خوبی نشانه‌های آن را شناسایی و کنترل کرده و آن‌ها را کاهش دهند.
آینده مبهم کودکان دارای اختلال بیش‌فعالی، با درمان به‌موقع، روشن‌تر شده و خانواده‌ها بایستی بهترین مسیر درمان بیش‌فعالی که همان درمان بدون دارو، بدون ‌بازگشت و بدون عوارض جانبی است را در نظر بگیرند.

اگر بیش‌فعالی درمان نشود می‌توانیم زندگی اجتماعی شادی را داشته باشیم؟

زمانی که تشخیص می‌دهیم که کودک ما درگیر بیش‌فعالی است، صرف‌نظر از سنی که در آن قرار گرفته است، باید به دنبال راهکاری برای درمان آن باشیم. زیرا که درمان این اختلال از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود. در غیر این صورت، این اختلال می‌تواند مشکلات جدی را برای فرد به همراه داشته باشد.
کودکانی که با این اختلال مواجه هستند، غالباً تمایل زیادی به تکانشگری دارند و دامنه کوتاه توجه آن‌ها باعث بروز مشکلات جدی می‌شود. همین عامل سبب بر این شده تا بیش‌فعالی به میزان زیادی، روی موفقیت آن‌ها در محیط مدرسه، کار، روابط یا سایر جنبه‌های زندگی تأثیرگذار باشد.
این کودکان ممکن است ندانند که چگونه باید اسباب‌بازی‌های خود را با دیگران به اشتراک بگذارند و یا در نوبت خود بازی کنند. علاوه‌ بر آن، این عامل ممکن است در پیداکردن دوست و یا حفظ دوستی مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد. همچنین بیش‌فعالی در کودکان باعث کاهش اعتمادبه‌نفس و عزت‌نفس شده و در نهایت سبب افسردگی خواهد شد. به همین دلیل کودک بیش فعال، نمی‌تواند زندگی اجتماعی شادی را تجربه کند و آسیب زیادی به آن وارد می‌شود.

انواع مختلف رفتاری در کودکان بیش فعال

انواع مختلف رفتار‌ها در کودکانی که مبتلا به بیش فعالی هستند، به سه دسته مجزا از هم تقسیم می‌شوند.

  • دسته اول عدم توانایی در تمرکز و بی‌توجهی
  • دسته دوم تحرک و جنب‌وجوش بیش از حد
  • دسته سوم رفتار‌های تکانه‌ای نام دارند.
عواقب-درمان-نکردن-بیش-فعال-بودن-در-کودکان

خطرناک‌ترین عواقب درمان‌نکردن کودکان بیش فعال چیست؟

می‌دانیم که تقریبا همه بیماری‌های موجود در سرتاسر دنیا، راه درمان و جلوگیری برای خود دارند و در صورتی ‌که به درمان آن پرداخته نشود، عواقب جبران‌ناپذیری را به همراه خواهد داشت. بی‌احتیاطی و یا بی‌اهمیتی به درمان کودکانی که دارای بیش‌فعالی هستند، در آینده تبدیل به خطرناک‌ترین معضل برای آن‌ها خواهد شد.
از خطرناک‌ترین عواقب درمان‌ نکردن کودکان بیش فعال به شرح زیر است:

  • نادیده‌گرفتن خود و دیگران
  • شکست عاطفی
  • عدم توانایی ارتباط با دیگران
  • نداشتن حس مثبت نسبت به دیگران
  • فقر اقتصادی
  • عدم توانایی در تصمیم‌گیری
  • افسردگی و گوشه‌گیری
  • و…


چگونه امید را به زندگی کودکانی که دارای بیش‌فعالی هستند، بازگردانیم؟

مواردی که در بخش قبل برایتان ذکر شد، تنها بخش کوچکی از عواقب درمان‌نکردن بیش‌فعالی است. این موضوع می‌تواند کودک و والدین او را مورد آزار و اذیت قرار دهد. اما بالاخره باید به فکر راه و چاره‌ای بود. باید چنین راهی وجود داشته باشد که کودک مبتلا به بیش‌فعالی بتواند در آرامش کامل زندگی کند و مانند دیگران زندگی عادی را داشته باشد. به‌ هیچ‌ وجه به درمان‌های خانگی و اینکه زمان همه چیز را درست می‌کند فکر نکنید.
راه درمان این بیماری در قرص یا داروی خاصی نهفته نیست، بلکه کودک باید در تعداد جلسات مشخصی رفتارشناسی شده و سپس درمان شود. همچنین والدین نیز باید در طی درمان حامی او باشند تا کودک امید خود را از دست نداده و روند درمانش تسریع یابد.
برای افزایش امید زندگی این کودکان می‌توانید، اقدام به کار‌های زیر کنید.

  • در ابتدا رفتار‌های ناهنجار او را به‌خوبی شناسایی کنید.
  • می‌توانید آزمایش‌های تمرینی را برای او در نظر بگیرید.
  • کودک را اقدام به انجام ورزش‌های مناسب کنید.
  • و…

برای درمان اختلال بیش‌فعالی چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

ممکن است کودک شما منجر به اختلال بیش‌فعالی بوده و این سؤال برای شما پیش بیاید که برای درمان آن چه زمانی باید به پزشک متخصص درمان بیش فعالی مراجعه کرد. در ابتدا نیاز است که با یک تیم متخصص اعم از روانپزشک، روان‌شناس، گفتار درمانگر ملاقات داشته باشید تا بتوانید درمان مناسب برای کودکتان را دریافت کنید و به کودک کمک کنید تا رفتار خود را در مدرسه و خانه بهبود بخشد.
درصورتی‌که تمرکز فرزندتان دچار مشکل شده و این نقص تمرکز در عملکرد‌های روزانه مشکلاتی را ایجاد کرده و یا اینکه تکانشی رفتار می‌کند و حرکت‌های اضافی زیادی دارد نیاز است که حتماً به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.

خلاصه مطلب


در این مطلب درباره عواقب درمان‌ نکردن کودکان بیش فعال برایتان توضیح داده شد. این موضوع یادتان باشد درمان قطعی برای درمان بیش‌فعالی وجود ندارد ولی می‌توانید تا حدودی آن را کنترل کرده و به کاهش علائم و بهبود آن کمک‌رسانی کنید؛ بنابراین این نکته را در ذهن داشته باشید که تشخیص و درمان به‌موقع در دستیابی به نتایج بهتر برای بیماری بسیار مؤثر خواهد بود.
البته جالب است بدانید که درمان بیش‌فعالی معمولاً تا سنین بلوغ ادامه داشته که این بیماری در حدود ۵۰ درصد کودکان بعد از بلوغ نیز، ادامه خواهد داشت.
امیدواریم مطالب ارائه شده برای شما مفید و کاربردی واقع شده باشد. از این که تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید، نهایت سپاس و قدردانی را داریم.

اشتراک گذاری مقاله

عضویت در خبرنامه مقالات پزشک

برای دریافت آخرین مقالات پزشکی ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید .

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عواقب درمان نکردن کودکان بیش فعال

بخش های مختلف کلینیک

مرکز پوست و مو

مرکز گوارش

مرکز کلیه و مجاری ادراری

مرکز ارتوپدی

مرکز روانشناسی

مرکز طب سوزنی

رسانه های اجتماعی

ساعت کاری کلینیک

هر روز از ساعت ۱۰:۰۰ الی ۲۰:۰۰
(بغیر از تعطیلات رسمی)

مرکز جامع پزشکی آرام
مرکز جامع پزشکی آرام

پزشکان حاضر در مرکز جامع سلامتی و زیبایی آرام با بهره گیری از به روز ترین دانش و تکنولوژی در زمینه های مختلف آماده انجام خدمات به شما می باشند.

مرکز جامع پزشکی آرام

پزشکان حاضر در مرکز جامع سلامتی و زیبایی آرام با بهره گیری از به روز ترین دانش و تکنولوژی در زمینه های مختلف آماده انجام خدمات به شما می باشند.

ساعات کاری کلینیک آرام

شنبه تا پنج شنبه

به جز روز های تعطیل از ساعت 10 صبح الی 8 شب

ساعت کار کلینیک