عوارض نوروفیدبک

عوارض نوروفیدبک: بررسی خطرات و پیامدهای احتمالی

عوارض نوروفیدبک، به یک مانع برای تکمیل دوره‌های درمان برخی از بیماران تبدیل شده است. این دسته از عوارض به دو نوع کوتاه و بلند مدت تقسیم‌بندی می‌شوند. مشکلات مختلفی مثل بی‌خوابی، کم خوابی، اضطراب، استرس و پانیک با نوروفیدبک رفع می‌شوند.

اگر پزشک برای تکمیل دوره درمان شما نوروفیدبک را تجویز کرده است، بهتر است تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. در این مقاله قصد داریم موشکافانه تمام عوارض مربوط به نوروفیدبک را مورد بررسی قرار بدهیم و در تصمیم‌گیری بهتر به شما کمک کنیم.

عوارض نوروفیدبک چیست؟

عوارض نوروفیدبک چیست؟

عوارض نوروفیدبک به دو دسته کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم می‌شوند. هر کدام از این عوارض تحت شرایط خاصی بوجود می‌آیند و با روش‌های متنوعی از بین ‌می‌روند.

◀ عوارض کوتاه مدت نوروفیدبک

عوارض کوتاه نوروفیدبک از چند ساعت تا چند روز بعد از نوروفیدبک مشاهده می‌شوند. این عوارض معمولاً به دلیل تأثیر مستقیم برق روی مغز شما بوجود می‌آیند.

۱. سردرد: سردرد شایع‌ترین عوارض نوروفیدبک است. قسمت‌هایی که زیر هولتر بوده‌اند بیشتر تحت تأثیر سر درد قرار می‌گیرند. سردرهای ناشی از نوروفیدبک با مسکن از بین می روند و می توانید با ماساژ سر آن ها را از بین ببرید.

۲. گیجی: تا چند ساعت بعد از نوروفیدبک ممکن است احساس گیجی‌، سرگیجه یا حالت تهوع داشته باشید. این حالت طبیعی است؛ اما گاهی باعث کاهش خودکنترلی در افراد می‌شود.

۳. تحریک‌پذیری: بعد از نوروفیدبک شما نسبت به لمس، نور، صدا و ماشین حساس می‌شوید. این حساسیت‌ها با کلافگی همراه هستند و می‌توانند باعث احساس درد در ناحیه سر همراه باشند.

۴. اضطراب: نوروفیدبک باعث کنترل استرس و اضطراب می‌شود؛ اما می‌تواند در مواقعی تنش‌ها را تشدید کند. احساس دلشوره و استرس بعد از نوروفیدبک کاملاً طبیعی است.

بیشتر بخوانید: هزینه نوروفیدبک

◀ عوارض بلند مدت نوروفیدبک

نوروفیدبک هیچگونه عوارض دائمی و خطرناکی ندارد. عوارض بلند مدت نوروفیدبک تا چند ماه بعد از آخرین جلسه نوروتراپی طول می‌کشند.

۱. بد خلقی و عصبانیت: این روش تأثیر زیادی روی روحیه افراد می‌گذارد و آرامش آن‌ها را به هم می ریزد. ممکن است تا مدت‌ها نتوانید روابط اجتماعی پرفکتی داشته باشید. بعد از هرگونه نوروتراپی صداها و رفتارها برایتان غیر قابل تحمل می شود و واکنش هایی می دهید که کمی آزار دهنده است.

۲. تشنج و پنیک: نوروفیدبک همواره برای درمان بیماری‌های اعصاب توصیه نمی‌شود؛ چراکه می‌تواند خطراتی را ایجاد کند. تشدید صرع، تشنج و پنیک برخی از عوارض نوروفیدبک هستند.

۳. بهم ریختگی ریتم‌ شبانه روزی: خواب و بیداری بعد از این تکنیک کاملاً به هم‌ می‌ریزد. در این شرایط شما زمان خواب خود را گم ‌می کنید و نمی‌توانید خواب با کیفیتی داشته باشید.

۴. توهم: بعد از این روش هر لحظه حس می‌کنید به‌ مانیتور برای کنترل خشم ‌یا احساسات خود نیاز دارید. این حس همیشه با شما همراه است و باعث می شود فکر کنید در معرض تماشا یا کنترل هستید.

۵. کاهش اعتماد به نفس: از آن جایی که این تکنیک بیشتر برای درمان بیماری‌های روانشناسی استفاده می‌شود، بیشتر افراد حس بدی به این موضوع پیدا می‌کنند. کاهش اعتماد به نفس اولین گام برای تشکیل افسردگی است. افسردگی آخرین مرحله از عوارض نوروفیدبک است.

چه افرادی بیشتر در معرض عوارض نوروفیدبک قرار دارند؟

عوارض نوروفیدبک می‌تواند بسته به شرایط بیمار،  شدت متفاوتی داشته باشد و افراد زیر بیشتر در معرض آن قرار دارند:

۱. سابقه بیماری

افرادی که سابقه بیماری‌های قلبی و اعصاب دارند بیشتر تحت تأثیر عوارض‌های نوروفیدبک قرار می‌گیرند.

۲. سن

سن مناسب نوروفیدبک بین ۵ تا ۹۰ سال است. اگر از این بازه کوچکتر یا بزرگتر باشید، عوارضی که تجربه می‌کنید شدیدتر است.

۳. جلسات بیشتر

تعداد جلسات معمول نوروفیدبک بین ۳۰ تا ۴۰ جلسه است. اگر به دلایلی مجبور به افزایش این جلسات باشید، قطعاً با عوارض سنگین‌تری مواجه می‌شوید.

۴. جریان برق

از آنجایی که نوروفیدبک با جریان برق کار می‌کند، تنظیم‌جریان برق از اهمیت زیادی برخوردار است. با افزایش این‌ جریان، عوارض مربوط به نوروفیدبک ‌برای شما بیشتر می‌شود.

چگونه می‌توان عوارض نوروفیدبک را کاهش داد؟

برای کاهش عوارض‌های نوروفیدبک لازم است که بدانید کدام موارد مراقبتی را انجام دهید و از انجام چه کار‌هایی اجتناب بورزید.

کاهش عوارض نوروفیدبک

◀ خواب خود را تنظیم ‌کنید.

سعی کنید همیشه سر ساعت مشخصی بخوابید و بیدار شوید. حتی اگر نمی‌توانستید بخوابید، باز هم در ساعتی که تنظیم ‌کرده‌اید به رخت خواب بروید. این روش به شما کمک می‌کند بعد از نوروتراپی ‌با اختلالات خواب مواجه نشوید.

◀ فعالیت مغزی داشته باشید.

در طول روز خود را با بازی‌های فکری سرگرم کنید. کتاب بخوانید، آشپزی کنید و فعالیت‌های مختلفی داشته باشید تا نورون‌ها راکد نمانند. ایروپولی، پایاپای، شطرنج، سودوکو و جدول ‌ایده‌های خوبی برای شروع هستند.

◀ در طول روز ورزش کنید.

ورزش کردن و تحرک داشتن به احساس آرامش و خودکنترلی کمک می‌کند‌. با ورزش کردن احساس گیجی و سر درد بعد از نوروفیدبک به حداقل می‌رسد.

◀ با فاصله زمانی منظم ‌برای نوروفیدبک اقدام کنید.

رعایت فاصله زمانی بین دو جلسه اهمیت زیادی دارد. اگر نظم داشته باشید و فاصله‌های زمانی را رعایت کنید، می‌توانید عوارض ناشی از نوروفیدبک را کاهش بدهید.

شما با کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشورت‌های لازم از بهترین مرکز نوروفیدبک، می‌توانید عوارض‌ها را کنترل کنید. کنترل کردن فعالیت نورون‌ها به منظور تسلط کامل روی نورون های مغز نیست؛ بلکه تنها آن‌ها را از انجام فعالیت‌های غیر منطقی و ناگهانی باز می‌دارد.

نتیجه‌گیری

عوارض نوروفیدبک در بیشتر مواقع خطرناک نیستند. این روش اگر زیر نظر پزشک متخصص و به صورت اصولی انجام‌ شود، عوارض کمتری خواهد داشت. این عوارض بعد از اتمام دوره درمان از بین ‌می‌روند. تنها افرادی خاصی هستند که ممکن است این عوارض برای آن‌ها خطرناک باشد که نوروفیدبک هرگز برای این افراد توصیه نمی‌شود. این روش درمانی هزینه زیادی نداشته و یکی از بهترین روش‌ها برای بهبود بیماری‌های اعصاب است.

سؤالات متداول عوارض نوروفیدبک

۱. آیا عوارض نوروفیدبک خطرناک است؟

اگر این تکنیک زیر نظر پزشک متخصص نباشد، ممکن است برای شما عوارضی ایجاد کند که خطرناک باشد.

۲. چگونه عوارض نوروفیدبک را کاهش دهیم؟

این عوارض به دو روش خانگی و دارویی درمان می‌شود. انتخاب بهترین روش برای کاهش این عوارض به نظر پزشک متخصص بستگی دارد.

مطالب مرتبط
فهرست محتوا
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ساعات کاری کلینیک آرام

شنبه تا پنج شنبه

به جز روز های تعطیل از ساعت 10 صبح الی 8 شب

ساعت کار کلینیک