پی آر پی شانه

پی آر پی شانه و همه چیز درباره آن

پی آر پی شانه روشی درمانی کم تهاجمی جهت بهبود آسیب‌های شانه است. طی این روش از پلاسمای غنی از پلاکت برای ترمیم سریع‌تر بافت آسیب دیده استفاده می‌شود. از مزایای اصلی این روش کم تهاجمی بودن و درصد موفقیت بالای آن است.

در صورت گزینش کاندیدای مناسب برای این روش و رعایت نکات مراقبتی دوره نقاهت بیشترین موفقیت از آن حاصل می‌گردد. با ما تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا درباره مزایای پی آر پی شانه، کاربردها و چگونگی انجام آن صحبت کنیم.

پی آر پی شانه چیست؟

پی آر پی شانه چیست؟

پلاسمای غنی از پلاکت (Platelet rich plasma) که به صورت مخفف پی آر پی (PRP) نامیده می‌شود در واقع یک روش درمانی کم تهاجمی است که طی آن از خون فرد متقاضی طی پروسه‌ای پلاکت‌های غنی را جداسازی کرده و مجدد به ناحیه آسیب دیده تزریق می‌گردد. این پلاکت‌ها خود حاوی فاکتورهای رشد هستند که نقش موثری در ترمیم و بازسازی بافت آسیب دیده در شانه دارند. پروتئین‌های فعال زیستی با ترمیم بافت همبند و توسعه عروق خونی بهبودی را تسریع می‌کنند.

بیشتر بخوانید: پی آر پی زانو

مزایای پی آر پی شانه

مهمترین مزیت استفاده از پی آر پی شانه بهره‌مندی از توانایی خود بدن برای درمان است، طی این روش از خون خود فرد استفاده می‌شود. از دیگر مزایای این روش درمانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • روش جایگزین برای درمان‌های تهاجمی، جراحی و همچنین درمان‌های دارویی
  • زمان بهبودی کوتاه این تکنیک
  • درصد موفقیت بالا prp شانه
  • بازگشت عملکرد قابل توجه
  • عوارض جانبی محدود این روش
  • اثرات و ماندگاری طولانی مدت روش prp شانه

بیشتر بخوانید: بهترین مرکز پی آر پی در تهران

پی آر پی شانه چگونه انجام می‌شود؟

در روش پی آر پی شانه ابتدا خون فرد متقاضی گرفته می‌شود و با کمک دستگاه سانتریفیوژ که با سرعت بالا می‌چرخد اجزای آن جدا می‌گردد. بخش مورد نیاز برای درمان قسمت غنی از پلاکت است که توسط پزشک جدا گشته و با مخلوط کردن با بی حسی موضعی به محل آسیب دیده تزریق می‌گردد.

این امر سبب افزایش غلظت پلاکت و فاکتورهای رشد در محل تزریق تا ۵ برابر حالت طبیعی می‌گردد و سبب تحریک توانایی بدن برای درمان می‌شود. پزشک ممکن است از تصویربرداری اولتراسوند برای هدایت دقیق تزریق به محل آسیب استفاده نماید.

Prp شانه چه کاربردهایی دارد؟

پی آر پی شانه برای مدیریت درد و بهبود عملکرد و دامنه حرکت شانه کارآیی دارد و روی بسیار از مشکلات و آسیب‌های شانه موثر است از جمله:

کاربردهای پی آر پی شانه
  • صدمات و آسیب روتاتور کاف
  • آرتروز شانه
  • بی ثباتی شانه
  • بورسیت
  • تاندونیت عضله دو سر
  • شانه یخ زده
  • سندرم گیرافتادگی شانه

از پی آر پی در پزشکی ورزشی و ارتوپدی به طور موثر استفاده می‌شود و در بهبود بافت نرم آسیب دیده اثر بخش است، این تکنیک رو به تکامل است و پیشرفت‌های زیادی در آن انجام شده است.

تزریق پی آر پی شانه برای چه کسانی مناسب است؟

پی آر پی شانه با هدف تسکین درد و بهبود عملکرد شانه برای طیف وسیعی از افراد کاربرد دارد، بیمارانی که از سایر روش‌های درمانی مانند داروهای استروئیدی و یا فیزیوتراپی پاسخ مناسب نگرفته‌اند و تمایلی به انجام جراحی ندارند می‌توانند این روش را امتحان کنند، افراد مبتلا به اختلالات خونی، عفونت فعال و زنان باردار در استفاده از این روش محدودیت دارند.

چگونه باید برای پی آر پی شانه آماده شد؟

چند روز قبل از پی آر پی باید از مصرف داروهای ضد التهابی و مکمل‌ها و داروهای رقیق کننده خون اجتناب کنید، مصرف استروئیدها نیز با نظر پزشک باید قطع گردد.

برای آماده شدن برای جلسات پی آر پی شانه، ابتدا باید با پزشک متخصص مراجعه کرده و تشخیص دقیقی درباره وضعیت شانه خود دریافت کنید. پزشک شما بر اساس تشخیص، تاریخچه بیماری و نیازهای شخصی شما، برنامه درمانی مناسبی را تعیین خواهد کرد.

در طول جلسات، مهم است که راهنمایی و نظارت مناسب از طرف پزشک را دریافت کنید و بهبود مراحل درمانی خود را برای شانه‌هایتان تسریع کنید.

نحوه ساخت پی آر پی شانه چگونه است؟

گلبول‌های قرمز، گلبول‌های سفید، پلاسما و پلاکت از اجزای تشکیل دهنده خون هستند. در زمان آسیب دیدگی از طریق سیگنال ارسال شده از مغز پلاکت‌ها به سمت بخش آسیب دیده حرکت می‌کنند و فاکتورهای رشد را آزاد می‌کنند و فاکتورهای رشد سبب تسریع ترمیم و بهبودی می‌گردند.

نحوه ساخت پی آر پی شانه

در روش پی آر پی شانه با افزایش غلظت پلاکت‌ها سرعت ترمیم افزایش می‌یابد. طی این روش خون فرد در سانتریفیوژ به چهار بخش اصلی آن جدا گشته و از این طریق پلاکت‌های آن جداسازی می‌گردد و برای ادامه فرآیند از آن استفاده می‌شود.

تعداد جلسات تزریق پی آر پی شانه

تعداد جلسات مورد نیاز برای ترزیق پی آر پی شانه در افراد مختلف متفاوت است، بسته به نوع آسیب دیدگی، میزان پیشرفت بیماری، سلامت کلی فرد، پاسخ دهی بدن بیمار به درمان تعداد این جلسات تعیین می‌گردد.

بیشتر افراد با همان یک جلسه درمان هم نتایج قابل توجهی می‌گیرند، اما بسته به نظر پزشک ممکن است تعداد جلسات درمان طی چند هفته تا چند ماه تکرار گردد تا نتایج بهبودی بیشتری به دست آید.

درصد موفقیت پی آر پی شانه چقدر است؟

تکنیک Prp شانه روشی موثر با بازدهی بالا است، درصد موفقیت این تکنیک تحت تاثیر فاکتورهای مختلف از جمله سلامت کلی بیمار، نوع بیماری و میزان پیشرفت آن قرار دارد، اما بر اساس نتایج به دست آمده تا ۹۰ درصد موفقیت از این روش به دست آمده است.

عوارض پی آر پی شانه چیست؟

با توجه به این که در این تکنیک از خون فرد متقاضی استفاده می‌شود سازگاری بالایی با بدن داشته و عوارض آن بسیار نادر است، این عوارض ممکن است شامل عفونت، درد در ناحیه تزریق، تغییر رنگ، آسیب بافتی، واکنش آلرژیک و دریافت نکردن نتایج مطلوب و عدم بهبودی کامل باشد.

اگرچه پی آر پی به طور کلی به عنوان یک روش درمانی امن شناخته می‌شود، اما همچنین ممکن است برخی از عوارض و مشکلات کوتاه‌مدت ناشی از این روش رخ دهد. برخی از عوارض معمول پی آر پی شانه عبارتند از:

۱. درد و تورم

پس از تزریق پی آر پی، ممکن است درد و تورم در منطقه تزریق رخ دهد. این عوارض معمولاً در عرض چند روز بهبود می‌یابند و با استفاده از یخ‌گذاری موضعی قابل کنترل هستند.

۲. عفونت

همانند هر روش تزریقی دیگری، خطر عفونت در محل تزریق پی آر پی وجود دارد. برای کاهش این خطر، معمولاً از شرایط بهداشتی مناسب و استریل استفاده می‌شود.

۳. خونریزی

در برخی از موارد، پس از تزریق پی آر پی، ممکن است خونریزی رخ دهد. اگر خونریزی شدید یا طولانی مدت باشد، باید به پزشک خود اطلاع دهید.

۴. حساسیت و واکنش‌های آلرژیک

در برخی از افراد، واکنش‌های آلرژیک نسبت به مواد موجود در پلاسمای خون ممکن است.

نتیجه‌گیری

پی آر پی شانه روشی موثر و کارآمد برای بهبود عملکرد شانه و تسکین درد و ناراحتی آن است، با توجه به استفاده از پلاکت‌های غنی شده خود بیمار بیشترین بازدهی را داشته و عوارض آن نیز ناچیز است، برای کاهش عوارض احتمالی این تکنیک لازم است در انتخاب مرکز و پزشک متخصص دقت کافی را داشته باشید.

مطالب مرتبط
فهرست محتوا
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ساعات کاری کلینیک آرام

شنبه تا پنج شنبه

به جز روز های تعطیل از ساعت 10 صبح الی 8 شب

ساعت کار کلینیک