پی آر پی کمر

پی آر پی کمر؛ مزایا، معایب و نحوه تزریق آن

پی آر پی کمر یک جایگزین بالقوه برای جراحی است که  از خواص درمانی طبیعی خون برای کاهش درد و بهبود عملکرد مفاصل استفاده می کند. برای ترمیم غضروف‌ها، تاندون‌ها، رباط‌ها، ماهیچه‌ها و استخوان‌های آسیب‌دیده، از دوز متمرکزی از پلاکت‌های تهیه‌شده از خون افراد استفاده می‌کند. هدف اصلی این مقاله، معرفی  کاربردهای پی آر پی کمر و مزایای آن در درمان مشکلات کمر است.

تزریق پی آر پی کمر

پی آر پی کمر چیست؟

کمردرد یکی از شایع ترین شکایات در بین زنان و مردان است و خبر بد این است که با افزایش سن می تواند بدتر شود. درد در قسمت پایین کمر می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد، اما بسیاری از دردهای کمر مربوط به مشکلات دیسک‌های بالشتکی است که هر جفت استخوان ستون فقرات (مهره‌ها) را از هم جدا می‌کنند.

سال‌هاست که از تزریق‌ها برای کاهش التهاب در اطراف دیسک‌های لغزیده یا فتق کمر استفاده می‌شود و تا همین اواخر، این تزریق‌ها حاوی استروئیدها یا سایر داروها برای تسکین درد و تورم بودند. 

اخیراً، محققان کاوش جایگزین های طبیعی برای این داروها، از جمله پلاسمای غنی از پلاکت یا PRP کمر را آغاز کرده اند. از آنجایی که پی آر پی کمر از خون خود شما گرفته می شود، خطرات مشابهی با استروئیدها و سایر داروها ندارد. 

به علاوه، در حالی که تزریق استروئید ممکن است علائم کمردرد را تسکین دهد، تزریق پی آر پی کمر در واقع می تواند به ترمیم آسیبی که در وهله اول باعث ایجاد علائم دردناک می شود، کمک کند.

تزریق پی آر پی به کمر چه مشکلاتی را رفع می کند؟

درمان  پی آر پی کمر برای درمان بیماری ها و آسیب های مختلف کمر استفاده شده است. برخی از مشکلاتی که ممکن است با این روش بهبود یابند عبارتند از:

✔ انحطاط دیسک ستون فقرات

تزریق  پی آر پی کمر را می توان در بهترین مرکز پی آر پی در تهران برای افراد مبتلا به بیماری فتق دیسک برای بهبود بهبود و کاهش التهاب در دیسک های آسیب دیده در نظر گرفت.

✔ آرتریت مفصل فاست

 تزریق PRP به کمر ممکن است برای کاهش درد و التهاب مرتبط با آرتریت در مفاصل فاست ستون فقرات استفاده شود.

✔ اختلال عملکرد مفصل ساکروایلیاک

 درمان PRP ممکن است برای افراد مبتلا به اختلال عملکرد مفصل ساکروایلیاک در نظر گرفته شود، وضعیتی که با درد و بی ثباتی در مفصل متصل کننده ساکروم و لگن مشخص می شود.

✔ کشیدگی یا پارگی عضلانی

 تزریق PRP به کمر می تواند به روند بهبود کشیدگی عضلات یا پارگی های جزئی در عضلات پشت کمک کند.

بیشتر بخوانید: پی آر پی شانه

پی آر پی کمر چگونه عمل می کند؟

همانطور که از نام آن پیداست، پلاسمای غنی از پلاکت حاوی غلظت بالایی از پلاکت ها است که یکی از “بلوک های سازنده” ضروری خون است. پلاکت ها حاوی مواد شیمیایی به نام فاکتورهای رشد هستند که نقش بسیار مهمی در بهبودی دارند. 

نحوه انجام پی آر پی کمر

آنها همچنین حاوی پروتئین‌های خاصی هستند که به سلول‌های بنیادی در ناحیه اطراف زخم سیگنال می‌دهند و این سلول‌ها را وادار می‌کنند تا به ناحیه درمان حرکت کنند. فاکتورهای رشد و پروتئین های سیگنال دهنده با هم برای تولید بافت سالم و جدید که برای ترمیم بافت آسیب دیده استفاده می شود، کار می کنند.

 این فرآیندهای ترمیم زخم به طور طبیعی اتفاق می‌افتند، اما مشکل این است که همیشه در جایی که ما به آن‌ها نیاز داریم یا با شدتی که برای ترمیم بهینه لازم است رخ نمی‌دهند. 

با تزریق مستقیم پی آر پی کمر، فاکتورهای رشد و پروتئین ها دقیقاً در جایی که باید باشند متمرکز می شوند، بنابراین می توانند شروع به التیام و ترمیم نواحی آسیب دیده برای تسکین درد و بازگرداندن عملکرد طبیعی در ستون فقرات کنند.

بیشتر بخوانید: پی آر پی زانو

مزایا و معایب احتمالی پی آر پی کمر چیست؟

از مزایای پی آر پی کمر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. بهبود ترمیم بافت

پی آر پی کمر حاوی عوامل رشد و پروتئین‌هایی است که می‌تواند به تحریک ترمیم و بازسازی بافت‌های آسیب دیده در پشت کمک کند، مانند دیسک‌ها، مفاصل و عضلات.

۲. کاهش التهاب

PRP کمر دارای خاصیت ضد التهابی است که می‌تواند به کاهش التهاب در پشت و کاهش درد و ناراحتی مربوط به برخی از بیماری‌ها کمک کند.

غیر تهاجمی

درمان PRP کمر یک روش کم تهاجمی است که می‌توان آن را در بیمارستان خارج از بیمارستان انجام داد. معمولاً از خون خود بیمار استفاده می‌شود که خطر واکنش‌های ناخواسته یا عفونت‌ها را کاهش می‌دهد.

۳. درمان شخصی‌سازی شده

 درمان PRP کمر از خون بیمار استفاده می‌کند، به این معنی که درمان به شخص خاصی تنظیم می‌شود. این رویکرد شخصی ممکن است به بهبود کارآیی درمان کمک کند.

از معایب و مضرات احتمالی پی آر پی کمر می‌توان به موارد اشاره کرد:

🔸 نتایج متغیر

 نتایج درمان PRP کمر برای هر فرد ممکن است متفاوت باشد. برخی افراد ممکن است کاهش قابل توجه درد و بهبود عملکرد را در این ناحیه تجربه کنند، در حالی که دیگران ممکن است به درمان پاسخ کمتری داشته باشند یا هیچ پاسخی نداده باشند.

🔸 ناراحتی موقت

 پس از تزریق این روش برخی افراد ممکن است در محل تزریق ناراحتی یا تورم موقتی داشته باشند. این اثرات عموماً کوتاه مدت هستند.

🔸 هزینه

 درمان PRP احتمالاً توسط بیمه پوشش داده نمی‌شود و هزینه‌های خود را دارد.  

پی آر پی کمر برای چه سنی مناسب است؟

درمان PRP کمر می‌تواند برای بیماران در هر سنی مفید باشد. اما به طور کلی این روش معمولاً مناسب برای بزرگسالان با انواع سن است که ممکن است در آن منطقه مشکلات و شرایط خاصی داشته باشند. هیچ محدودیت سنی خاصی برای درمان PRP کمر وجود ندارد، زیرا واجدان شرایط بر اساس شرایط فردی خود بررسی می‌شوند و نه فقط بر اساس سن.

 این روش به طور عمومی برای درمان بیماری‌ها و آسیب‌های عضلانی و اسکلتی مورد استفاده قرار می‌گیرد، مانند آسیب‌ها یا ضایعات تاندونی، آرتروز مفصلی و کشیدگی عضلانی. اگر شخصی، بدون توجه به سن، با این نوع مشکلات در منطقه کمر مواجه است، درمان PRP کمر ممکن است به عنوان یک گزینه مورد توجه قرار گیرد.

کدام افراد برای تزریق پی آر پی کمر مناسب هستند؟

تزریق PRP برای کمر ممکن است برای افرادی که شرایط یا آسیب‌های خاصی را در آن ناحیه تجربه می‌کنند مناسب باشد. در حالی که هر مورد منحصر به فرد است و باید توسط یک متخصص واجد شرایط ارزیابی شود، افرادی که برای تزریق این روش مناسب هستند عبارتند از:

  •  اگر فردی از کمردرد مزمن رنج می برد، به ویژه به دلیل شرایط اسکلتی عضلانی مانند بیماری دژنراتیو دیسک، آرتریت مفصل فاست یا اختلال عملکرد مفصل ساکروایلیاک، تزریق پی آر پی کمرممکن است به عنوان یک گزینه درمانی بالقوه مورد بررسی قرار گیرد.
  • تزریق PRP کمرمی تواند برای افرادی که آسیب های رباط یا تاندون در پشت دارند، مانند رگ به رگ شدن یا کشیدگی، مفید باشد. این ممکن است شامل شرایطی مانند رگ به رگ شدن رباط کمری یا کشیدگی فاسیای توراکولومبار باشد.
  • پی آر پی کمر می تواند به روند بهبود آسیب های عضلانی، مانند کشیدگی یا پارگی عضلات پشت کمک کند.
  • برخی از شرایط ستون فقرات، مانند درد دیسکوژنیک یا اسپوندیلولیستزیس، ممکن است برای تزریق این روش در نظر گرفته شود تا به کاهش درد و بهبودی کمک کند.

✔ بیمارانی که سرطان فعال، عفونت یا اختلال خونی دارند احتمالاً کاندیدای مناسبی برای PRP کمر نیستند.

نتیجه‌گیری

در نهایت، ضروری است قبل از تزریق پی آر پی کمر با یک متخصص پزشکی مانند متخصص ارتوپدی مشورت کنید که می تواند وضعیت خاص شما را ارزیابی کند، سابقه پزشکی را بررسی کند، معاینه کامل انجام دهد و توصیه های شخصی را بر اساس نیازهای فردی شما ارائه دهد. 

لطفاً توجه داشته باشید که مناسب بودن تزریق این روش برای مشکلات مربوط به کمر به صورت موردی تعیین می شود و تصمیم نهایی باید با متخصص واجد شرایط گرفته شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *